Ads 468x60px

Sunday, 29 December 2013

Bajet Holiday Bersama Cuti Cuti Mabul

Hi everybody...


Mungkin masih ramai lagi yang tertanya-tanya, apa itu Cuti Cuti Mabul? Mabul kat mana? Tak pernah dengar pun sebelum ni. Dan mungkin juga dah ramai yang tahu dimana Mabul dan mungkin ada yang pernah berkunjung ke pulau yang cantik ini.Bagi anda yang tidak tahu dimana Pulau Mabul, boleh rujuk pada post PULAU MABUL sebelum ini.Apa yang menariknya pulau mabul ini?

Pulau Mabul adalah salah satu pulau yang tercantik di Sabah @ Malaysia dan menjadi pulau kegemaran untuk dikunjungi oleh pengunjung-pengunjung dari seluruh dunia terutama penyelam-penyelam yang cintakan kehidupan laut.Pulau Mabul ini dihuni hampir 3000 orang penduduk yang terdiri dari pelbagai kaum terutamanya kaum Bajau, Suluk dan Bajau Laut. Kebanyakan rumah-rumah di pulau ini didirikan di atas air laut.Pulau ini menjadi salah satu pusat pelancongan yang terkenal di Sabah. Jadi, tidak hairanlah jika anda berkunjung ke Mabul , anda akan mendapati terdapat banyak resort dan homestay di sekeliling pulau.


Bagi mereka yang mempunyai bajet lebih, boleh lah menginap di resort-resort 5 star yang kosnya dalam lingkungan rm500-rm1000 satu malam. Bagi yang kekurangan bajet, boleh lah menginap di homestay. 


Pemandangan Black Pearl ketika air surut


Homestay-homestay di Mabul berkonsepkan rumah orang bajau iaitu rumah atas air. So, dapatlah anda semua berpeluang merasai macam mana tinggal di rumah atas air dan meniti jambatan yang tinggi untuk ke darat. Menarik kan? Ya, satu pengalaman baru bagi pengunjung-pengunjung Mabul terutamanya dari Semenanjung Malaysia atau luar negara.


Untuk pakej bajet holiday bersama Cuti Cuti Mabul, anda akan menginap di homestay SIPADAN MABUL LODGE atau lebih dikenali sebagai BLACK PEARLSesuai dengan konsep bajet, Black Pearl menyediakan beberapa jenis penginapan iaitu bilik kipas, bilik aircond dan bilik aircond beserta tandas.- with love-

post signature

0 comments:

Post a Comment